Skogen och höstlov

Både i förrgår och igår var vi ute på eftermiddagen. Vi har ju haft en envis förkylning och nu i helgen var vädret så underbart att vi var tvungna att vara ute. I lördags lade jag ut en stor filt på gräsmattan och tog ut kuddar och leksaker. Flickorna uppskattade tilltaget och satte igång att leka och pyssla. Frugan höll på i garaget och städade och fixade för att förbereda för att kunna köra in bilen nu när vintern kommer. Jag höll i servicen och fixade lunch som intogs på filten, popcorn serverades och jag hann även sticka några maskor på äldsta dotterns sockor.

Igår (söndag) bestämde vi att åka till skogen och ta med lite fika. Jag som är matansvarig drog igång och stekte krabbelurer. Krabbelurer har många olika namn men det är en kombination av plättar och sockerkaka. Man steker små plättar som man sen doppar i socker. Alltså inget man äter varje dag. Men som en lyxig söndagslunch i skogen funkar det alldeles ypperligt. Vi packade in oss i bilen för att köra genom byn och ut till byns strövområde. Vi är så lyckligt lottade att vi har nära till ett härligt naturområde där det finns fina promenadleder, grillplatser och fikabord. Vi valde ett ställe där man fikar vid en bäck. Vi vadade genom vackra höstlöv och fascinerades av allt magiskt skogen har att erbjuda nu. Ljuset strilade ner genom träden och överallt hittade vi saker att prata om. Det var svampar, kojor som någon hade byggt, roliga träd eller härliga backar att springa nerför. Vi åt våra krabbelurer, barnen lekte och vi njöt. Givetvis samlades det löv och mitt samlande av lönnlöv spårade ur. Jag hade nämligen sett på @pysselmorgon (instagram) hur man kan göra roliga fladdermöss av lönnlöv. När jag gick där och samlade så började min hjärna fundera på hur vi kan göra för att kunna välkomna mer sånt i vårt liv. När vi är i naturen är vi som lyckligast och när vi är samlade är vi som lyckligast. Hur kan vi då skapa ett liv som innebär mer utevistelse tillsammans? När vi åkte på vikingmarknader var vi tillsammans ute men det var ju bara några helger på sommaren. Drömmen är ju att bo i ett enklare boende i en skog nära en sjö. Vem vet vad framtiden ligger och lurar på. Men tillbaka till mitt lövsamlande. Jag fick ihop en ofantlig mängd lönnlöv som vi satte igång att pyssla med när vi kom hem. Det blev fladdermöss, en lövkrans till dörren och lövkronor till flickorna. Sen blev där ändå löv över. Vi får helt enkelt fortsätta pyssla idag. Vi har ju lov och det ska pysslas och mysas hela lovet.

Sen en tid tillbaka har jag inte haft möjlighet att vara i källaren och väva. Nu när det är lov tänkte jag ta med flickorna ner och sätta igång vävningen igen. Mellandottern har velat väva sen vi hade vår vävstuga men det blev liksom aldrig av. Min tanke är att få igång den ena vävstolen till henne och den andra till mig. Jag tänker att det kan vara bra för henne att få ett projekt att sysselsätta sig med. Som vi dessutom kan göra tillsammans.

Uppdatering på flickornas julklänningar; Yngsta dotterns är ju färdig, mellandotterns är nästan färdig, det ska bara till en hälla och en knapp för knäppningen och äldsta är på god väg. Men jag måste prova den på henne innan jag går vidare. Hon är hos sin pappa denna veckan så jag får vänta med den. Tur att det är tid kvar. Skönt att för en gång skull vara ute i god tid med julklänningarna. Jag syr absolut inte nya varje år men ibland händer det. Jag har även tänkt ta fram ett mönster till en klänning till mig själv. Inte för julen då utan en klänningmodell att ha året runt. Jag älskar att gå i klänning men har för få för att kunna gå i klänning varje dag.

Nu fyller jag på lite här. Dagen har nästan gått och vi pysslade med lite av varje innan vi åt lunch. Efter lunch gick vi ut och tog oss an våra pumpor. Vi har fått vackra halloweenpumpor men även prydnadspumpor av mina svärföräldrar. Denna gången gjorde vi hål i botten istället för att skära ut ett lock. Jag har läst att pumpan ska hålla längre då. Man ställer helt enkelt pumpan över ljuset. Vi gröpte ur och gjorde läskiga ansikte på pumporna. Sen tog vi fram vårt hemliga vapen. En borrmaskin. Barnen tycker det är jätteroligt att borra en massa hål i pumporna. Det blir så fint när man sen tänder pumporna. Jag har sorterat ut kärnorna och ”köttet” ska jag göra pumpapajer av och kanske lite soppa. Älskar när man kan ta tillvara på allt. Tyvärr brukar vi ha fåglar som pickar sönder pumporna. Håller tummarna att de låter dem vara denna gången.

Det var allt för denna gången. Vi myser vidare..

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *