Jul och Lucia

Julen närmar sig med stormsteg. Vi har redan hunnit fira jul med barnen då de stora barnen åker till sin pappa över julen. Eftersom vår son bor på internat så var det sista helgen som gick som han var hos oss innan nyår. Men vi hade en väldigt mysig stund. Vi samlades i servicehuset och lagade julmaten. När vi väntade på att maten skulle bli färdig hade vi julklappsutdelning. Paketen låg som sig bör under granen. De har en fin tv-hörna så vi satt bekvämt i sofforna. Alla blev nöjda med sina gåvor. Det har verkligen varit en utmaning att köpa julklappar till barnen. De kan ju knappt få mer saker som ska ta plats och samtidigt ska de få saker. Men jag tycker att vi lyckades. Saker vi köpte; Inneskor, målarbok, smycken, ull att filta och tillhörande filtnålar, virknålar och mer jag inte kommer på just nu. Yngsta fick bland annat magneter från Panduro som man kan bygga med. De blev väldigt populära och även våra stora barn låg på golvet och byggde. Äldsta sonen är ju inte lätt att handla till och när vi handlade sådant han har önskat sig så blev det snabbt mycket pengar. Tex en keps för 500 kr. Men han fick sånt han önskade sig och som han konstaterade att ju äldre man blir desto mer får man saker man behöver. Han fick nämligen bland annat en deodorant. Vi hade ett mysigt firande och det kommer ju mer firande. Vi kommer fira med våra föräldrar också så vi är uppbokade några gånger till. Sen kommer våra stora barn tillbaka till nyår. Framförallt ser jag fram emot julledigheten. Som jag har sagt innan, älskar jag när vi har lov. Lediga och tillsammans.

Idag har jag tvättat och det hänger nu tvätt i bussen. Ska bli skönt till sommaren när man kan hänga ut tvätten igen. Men det funkar faktiskt fantastiskt bra så här också. Vi har dessutom pratat lite löst om att sätta in en tvättmaskin i duschen. Vi använder inte duschen då vi har servicehuset och har större behov av en tvättmaskin. Men det finns en del tekniska saker som tex vattentryck in i tvättmaskinen och sådana saker som måste lösas först. Vi har ju fått i ordning på vår dieselvärmare. Vi har ju värme i bussen, givetvis, men dieselvärmaren värmer våra element längs bussens väggar och torkar upp kondensen som bildas. Sen har vi pratat om att installera solpaneler på taket. Vi har många idéer och får ta ett steg i taget.

Igår var det Lucia och enligt tradition satte jag igång tv på morgonen för att låta vårt hem fyllas av stämningsfull musik. Det blev pepparkakor till frukostbordet men lussekatterna åt vi idag. Imorgon är det fredag och det är sista helgen innan julafton. Vi har några julklappar kvar men det ska vi säkert hinna. Förra veckan var vi även och klippte vår lilla byracka och det är en lika stor chock varje gång han är nyklippt. Det blir liksom en ny hund. Men det är lika härligt varje gång när hans ögon kommer fram. De döljs väldigt snabbt av päls. Jag bestämde med ”frisören” att vi ska komma oftare för att ta just i ansiktet. Nähä, nu har jag inte mer att berätta. Ha det gott!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *