Sjukdom, separett och allmänt fix!

Då är vi i slutet på januari och hela familjen är sjuka. Det började med att sonen kom hem med en rejäl förkylning. Den åkte yngsta dottern dit på rejält. Hon hade hög feber, förkylning, hosta, tjock i halsen och ont i huvudet. Vi andra trodde att vi skulle klara oss. Men nopp, inte det inte. Sonen är tillbaka i skolan med lite förkylningssymptom bara men vi andra är dåliga. Nu håller vi tummarna för att inte bli lika dåliga som dottern var.

Nog om sjukdomar. Hur har vi det i bussen? Vi löser saker efterhand. Nu har frun satt på nya slangklämmor på varmvattenberedaren så nu har vi vatten i köket igen. Vilken lycka det var igår när jag kunde diska upp allt här hemma istället för att behöva ta kärran och dra ner till servicehuset. Jag nästan sjöng av glädje. Tänk som det kan bli. För ett halvår sen kunde jag inte drömma att leva utan vår diskmaskin. Nu jublar jag av att kunna diska förhand här hemma. Barnen hade så roligt över min stora glädje.

Frun har även tagit mått till nya hyllor barnen ska ha i sina sängar för förvaring av sina saker. De ska även få draperier som sänghimmel och insynsskydd. Sen har vi fått in vår nya toalett. Det är en Separett. Dvs man kissar i en behållare och bajsar i en annan. Det sitter dessutom en slang som man sätter ut i en ventilation och därmed förhindrar ev lukt. Man slänger på tex spån, mull och dyl på bajset som underlättar torkningen. Det faller ner i en komposterbar påse så man kan mer eller mindre gräva ner hela påsen i jorden när den är full. Kisset hamnar i en behållare som man enkelt tömmer. Detta känns mycket bättre än när vi hade en Porta potti. Den luktade så pass illa att barnen inte ville gå in på toaletten. Vårt nästa mål är att tömma ur duschen och hitta en tvättmaskin.

Vi har även hittat en container som vi ska ha våra saker i. Vi har våra saker nu i ett förråd som är onödigt stort och onödigt dyrt. Nu under våren ska vi tömma och göra en ny rensning för att kunna flytta våra saker till en mindre container. Vi är väldigt nöjda med vårt livsval och ångrar inget. Vi ska bara fortsätta bygga och fixa för att få det ännu mer som vi vill ha det. Det kommer ju även solpaneler på taket så småningom. Allt för att kunna bli mer oberoende.

Flickorna går i en skola de trivs i och har fina vänner. Det är ju en waldorfskola som passar våra barn väldigt bra. Jag ville att de skulle börja i denna skolan för flera år sen men jag bor inte i hop med de äldsta barnens förälder och vi har inga gemensamma åsikter. Men visst kan jag undra hur det hade blivit för vårt ena barn om det hade blivit Emiliaskolan från början. Kanske det barnet hade mått så mycket bättre idag. Jag är så tacksam för att de går där nu och att vi har fått en sån fin respons.

Det har varit väldigt kallt och snöstormar här i Skåne. Sen ett par dagar är det tö och regn. Vi har haft isgator som nu regnar bort. Jag tycker absolut vi kan ha snö men de får gärna sköta vägarna bättre då. Vi ska inte prata om campingen vi bor på. Det har faktiskt varit katastrof. Vi har knappt kunna varken gå eller köra bil här inne. Men så blir det kanske när det är så sällan det blir så här. Det finns väl inga rutiner då. Det kommer säkert mer snö i februari men vi går mot ljusare tider. Det behövs. Jag går gärna i ide när hösten kommer men nu längtar jag efter ljus och natur. Jag längtar ut. Jag längtar ut i naturen. Jag längtar efter sol och värme.

Jag går med Frid! / Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *