4H; Hönsflytt, hemmafru, hantverk och höststädning

Vi har pratat om hur vi ska göra över vintern för våra hönor. De bor lite väl kallt i sitt nuvarande bo. Det har ju fungerat bra över sommaren men nu är vi i slutet av oktober och kylan kommer smygande. Dessutom är deras utegård ett vanligt trädgårdstält med ett tak som inte kommer hålla för varken snö eller storm. Frun byggde ju en jättefin utebur till våra kaniner förra året. Vi har ett tomt utrymme under vår hustrappa. Så hon byggde buren i anslutning till detta utrymme för att kaninerna skulle få ett naturligt bo. Detta utrymme stängde vi för med en vägg. I denna vägg finns en lucka som vi kan stänga när det är natt. Våra kaniner dog ju tyvärr så nu stod buren tom. Då kom vi på att vi kunde använda buren som en vinterbostad till våra höns. Sagt och gjort. Vi lade in hö till dem och fixade två lådor med sand som de kan sandbada i. Den ena ”sandlådan” ställde vi inne i deras bo och den andra i andra änden av buren som också har ett tak. Sen fyllde vi på med sand i deras utebur. Frid byggde även en gunga till dem i uteburen. Inne i deras bo finns en platå som blir ett jättebra utrymme för dem att sitta på. Vi plockade ner taket från trädgårdstältet för att förvara det inomhus till våren när det ska upp igen. För till våren flyttar hönorna ut igen.

Vi har haft lite tufft med sjukdom den sista tiden. Just nu är jag och mellandottern dåliga. Men det är ju bara att gilla läget och ta sig igenom det. Jag är ju ändå hemma och det är ju en enorm trygghet för hela familjen. Min barndomsdröm var ju att bli som min mamma; hemmafru. Ha en massa barn och vara hemma och ta hand om familjen. Så nu lever jag min dröm. Vi har 4 barn och jag får vara hemma hos dem och finnas som en trygg mittpunkt för familjen. Jag har därför valt att lägga mitt företagande på hyllan och bara fokusera på familjen. Mitt hantverk och skrivande kommer ju ändå att finnas med och helt plötsligt kommer jag kunna dra igång företagandet igen. Det känns väldigt bra att kunna bara gå in i rollen som mamma och inte stressa över saker jag inte hinner med.

Hur ser det ut på hantverksfronten då? Jo, jag håller på med döttrarnas julklänningar. Det är nog första gången jag är ute i så god tid men de är ju inte färdiga än. Hahaha.. Yngsta dotterns klänning är iallafall färdig. Sen håller jag på med äldsta dotterns strumpor. Jag ska bara sticka färdigt tå-biten så är båda sockorna färdiga. Det är strumpor designade av @sweetjosefin som du hittar på instagram. De heter ”Karins strumpor”. Jag har dock gjort dessa utan skaft då dottern föredrar korta strumpor. Fast nu har hon hittat den japanska stilen Anime så nu vill hon ha knästrumpor. Så det får väl bli såna nästa gång. Jag håller även på med ” Karins strumpor” till mig själv. Det finns även även en sjal på stickorna, stickad i spets i garn som är växtfärgat med renfana. Mina regnbågsdockor och önskeägg är ju alltid under produktion.

Sen har vi trädgården. Idag ska jag gräva upp timjan som står i en pallkrage. Den ska få vintervila i vårt växthus har jag tänkt. Vi ska även skörda lite rödbetor. Sen har vi solrosor som jag ska se om jag kan ta frö på. Lite höststädning helt enkelt. Växthuset ser bedrövligt ut men det tar jag itu med till våren istället. Frid har gått över trädgården och rensat ogräs ut med gatan och även inne i trädgården där vi har plattor och sten. Det blev jättefint. Vi har en bit kvar men det som är gjort är iallafall gjort.

Nu blir det lunch och sen kanske vi eldar lite i trädgården. Igår åt vi lunch över öppen eld i trädgården. Det uppskattas av hela familjen.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *