Nu är det vår och snart sommar.

Vi har varit hos Frids föräldrar för att städa ur vår husvagn. Vår älskade ”Lilla snigel” som barnen döpte den till. En äkta 70-talare, Polar, i den rätta färgen orange. Den har bäddplatser så vi får plats i teorin men den börjar bli för liten i takt med att barnen blir äldre. Den är väldigt trång för vår familj på 6 personer. Förra ägarna byggde en våningssäng på den lilla sittplatsen vilket är bra men samtidigt kan man aldrig växla den platsen till soffplats. Det är ju en fast installation. Det har fungerat väldigt bra när vi har legat en helg eller längre för då har vi kunnat slå upp förtältet och använda det som ett rum. Då sitter vi i det och äter, pratar och vistas helt enkelt i. Men om vi skulle köra långt och behöva stanna på ett nytt ställe varje kväll blir den för liten. Det är väldigt mycket roddande med att fälla upp stora sängen och fälla ihop. För att kunna få matplats.

Ni förstår kanske vart jag vill komma med detta. Jo, vi har hittat en ”ny” 70-talare. En större Polar. Med större sitt och sovplatser. Dessutom är den ju större i gången där man lagar mat och kylskåpet är större. Vi har bara tittat utanför då det är en bekant till svärfar men det är ett ordentligt par som har ägt den och skött om den minutiöst och det känns tryggt. Denna är silvrig och blå men dynorna är fortfarande randiga i orange. 🙂 Den har dock drabbats av en lite skada och det har läckt in vatten från taket ner i väggen. Men förhoppningsvis är detta lätt åtgärdat. Det ska bli spännande med en större husvagn men vår ena dotter tycker det är jobbigt med såna här förändringar. Hon sörjer att vi ska sälja vårt ”hus”. Jag hoppas hon kommer förälska sig i den nya vagnen och tycka den är lika mysig. Nu hoppas vi att vi får hem den nästa helg så vi kan få sätta igång med att laga läckan och det bästa av allt, få flytta in i den och göra den till vår. Sen blir det säkert många turer i sommar.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *