Husvagn

Vi har funderat fram och tillbaka huruvida vi skulle renovera vår husvagn eller köpa en ny. Vi var ganska sugna på att renovera för att få sätta vår unika prägel på vår vagn men samtidigt ville vi inte lägga all tid det skulle innebära. Beslutet blev taget åt oss när svärfars bekant skulle sälja sin vagn. Den är från -81 och därmed också en retrovagn. Fördelarna med denna var att det inte fanns någon nämnvärd fukt (förutom ett läckage) och den var bra mycket större än vår befintliga. Vi slog till. Efter ha sålt den gamla köpte vi vår nya pärla och drog hem. Det hade som sagt bildats ett läckage och tyvärr runnit in vatten i vår nya då den hade stått parkerad oanvänd i nästan 3 år. Vagnen hade stått lite lutad och därmed hade trycket på taket skapat en glipa där vattnet hade träckt in och sen ner i väggen. Detta håller vi just nu på att laga. Frugan har lagt silikon längs listen på taket och i skrivande stund är hon ute i vagnen och river ner väggen.

Storleksmässigt är det stor skillnad mot den gamla vagnen. Nu har vi två stora sängplatser och rejäl yta vid köksdelen. Det ska bli riktigt roligt att piffa upp den och jag längtar tills vi kan börja använda den. Jag kunde ju inte låta bli att börja smygpiffa. Så fruns mormors hemvävda mattor är redan utlagda, dukar på borden och korgar med både blomma och kryddor i. Inredningen är mörkbrun och randiga klassiska dynor i beige/orange.. Tänker hålla mig till jordnära toner och gröna växter. Kollar mycket på pinterest för inspiration. Ni kan följa oss på instagram för bilder. @frejasnet @solskriver @frejas_foto

Våra höns värper och vi har redan provsmakat äggen. Det är speciellt att äta ägg som kommer från ens egna höns. Vi har planer på att snart kastrera våra kaniner. Vi hoppas det ska göra att de lugnar ner sig och att de blir mindre rymningsbenägna. Vi kan knappt ha de i uteburarna på gräsmattan utan att de försöker forcera gallret.. Vi måste dessutom snart fixa djurvakter till våra höns och kaniner om vi ska komma iväg i sommar. Men det löser sig säkert.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *