Nytt år, nytt namn

I början av februari valde jag att ta ett nytt steg i mitt liv. Eller rättare sagt; jag fullföljde ett påbörjat steg. Jag och Frid började åka på vikingmarknader tillsammans när vi kom ihop för snart 7 år sen. Där och då började vi använda namnen Frid och Sol. Nu har jag valt att byta mitt dopnamn mot Sol. Jag har tänkt på det ett tag men någonstans i mig kändes det att nu var det dags. Det var ett energibyte som behövdes göras. Mitt dopnamn som jag alltid har tyckt mycket om finns kvar som andranamn. Det har ju blivit en rejäl förändring, alla register är ju nu med mitt nya namn och jag har ju till min stora glädje fått beställa ett nytt körkort. Det gamla var med ett foto på mig taget precis under min skilsmässa. Jag såg ut som ett vrak. Så det var mer än på tiden att få det uppdaterat.

Nu ska jag bara växa in i mitt nya namn och börja presentera mig med Sol. Det gamla sitter givetvis ganska hårt så det kommer säkert ta tid. Men det gör inget, förändringen kommer att ske även om det kommer ta tid. Jag delade om namnbytet på sociala medier och fick en överväldigande positiv respons. Jag blev alldeles överraskad och rörd. Känner bara tacksamhet. Nu ska jag lära känna mig själv som Sol. Jag känner ju henne ganska bra men nu ska jag låta henne ta mer plats och det känns helt rätt!

Jag går med Frid /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *