Stormen Malik

I lördags drog stormen Malik över Sverige, iallafall över den södra delen av Sverige. Frid var iväg och jag var hemma själv med våra två yngsta. Jag tycker det är lite jobbigt med stormar. Jag känner mig liten och maktlös när naturen ryter ifrån. Men min mamma hade varnat mig att det skulle komma en storm och därför var jag förberedd. Redan på lördagsförmiddagen var jag ute i trädgården och stormsäkrade. Plockade in allt löst och lade ner bänkar och stolar som jag inte behövde ställa in. Jag matade även våra kaniner och bar in ved till vår kamin. Sen gick jag in och låste dörren. Det tog ett par timmar sen var stormen över oss. Den slet och drog. Våra lampor blinkade några gånger på kvällen när mörkret hade lagt sig över bygden och jag tog fram ficklampor, ljus och tändare. Vi fick ha kvar strömmen som tur var. Jag och döttrarna hade en mysig kväll trots allt med film och godis. Dagen efter gick jag ut och inspekterade vår trädgård och vårt hus. Stormen hade varit snäll mot oss och allt såg okej ut. Vår basketkorgställning blev sned i förra stormen och den blev ännu mer sned i denna. Den kommer behöva rätas upp innan basketspel kan ske!

Idag skiner solen och jag är full av energi. Jag har dammsugit, tvättat golv, kört en tvätt, bytt duk på vårt tv-rums bord mm. Känns jättebra. Nu sitter jag och jobbar och ska göra så tills barnen ska hämtas. Jag måste passa mig lite eftersom min kropp inte alltid är med på noterna när det gäller full fart. Den kan mycket väl protestera högt och sen blir jag liggande. När jag får sånt ryck brukar jag få bromsa mig efter ett tag trots att jag vill köra på. Annars kan det komma ett kraftigt bakslag. Men jag vet detta nu och har lärt känna min kropp och mina begränsningar.

Jag skriver på min självhjälps bok. Men även på ett par andra manus. Tycker det är skönt att ha igång många projekt. Fastnar man på ett manus är det bara att ta ett annat och det första kan då vila. Ibland är det en bra idé för då kommer det ny kraft och energi. Titeln till min självhjälps bok är inte riktigt spikad än. Men det är en handbok i personlig utveckling. Där du får fakta, personliga anekdoter och råd blandat i en härlig röra. Det är skrivet utifrån kvinnligt perspektiv för kvinnor och om kvinnor.

Nu ska jag återgå till mitt bokskrivande!

Jag går med Frid! / Sol

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *