En annorlunda dag!

Idag blev det en konstig dag. Vi började den med att tro att vi skulle ha en hemmadag. Men ack så fel vi hade. Vi åt frukost i lugn och ro. Av någon anledning går jag och tittar på min telefon. Vad visar sig då på FB?!?! Jo, ett evenemang på öppna förskolan. Som vi dessutom hade anmält oss till!!! Det var ett spökspår i skogen. När jag upptäcker detta är kl 9.50. Kl 10.00 skulle bussen avgå ifrån öppna förskolan. Vi hade anmält oss att vi skulle köra själva. Så på mindre än en kvart har vi klätt på oss och fixat fikan och satt oss i bilen. Eftersom ingen av oss visste hur man skulle komma dit så slog vi in namnet på GPS. Det gick inte så bra. Den visade in oss på en väg som var privat. Det var bara till att backa ut igen. Tillbaka ute på stora vägen får vi nya direktiv. Denna gången hänvisar GPS oss ut i skogen på en kostig. När vi träffar på en skogsmaskin och GPS tycker att vi ska ta höger, vilket innebär att köra rakt ut i skogen, ger vi upp. Som tur är har skogsmaskinen en chaufför som vi kan få hjälp av. Det visar sig att vi är inte de första som får hjälp av honom.

Väl framme pratar vi med personalen från öppna förskolan och får då reda på att vi inte var de enda som hade haft problem med lokaliseringen, vilket vi redan visste. När vi står och pratar kör det in en taxi på parkeringen. Kvinnan och barnet som har åkt med taxin hade tydligen bokat plats på bussen men missat den. Så de tog taxi. Taxin hade också kört fel gång på gång.

Det visade sig dessutom att bussen hade fått haveri strax efter avgång och blivit stående en bra stund innan de hade kunnat fortsätta.

Snacka om en spöklig dag..

Men väl på plats gick det hela bra och barnen uppskattade rundan. Vi vuxna njöt av skogsturen och absorberade varje vackert ögonblick.

Rundan innehöll både ramsor, sånger, godis, lyktor och mycket mer.

Efter rundan var det gott med fika.

Men dagen var långt ifrån slut. När vi ska bege oss hem ligger det en inbjudan på min telefon. En middagsinbjudan till nära vänner till oss. Dessutom vänner som vi inte har träffat på länge. Det är klart vi ville dit.

Vi styrde kosan hemåt och kokade både tomatmarmelad och gjorde ringblomsalva.

Grannarna fick också vars en uppsättning. Bara för att de är så fina grannar! Såna vet vi att man ska uppskatta!

Det blev en fantastisk pumpasoppa till middag och många glada skratt. Tyvärr inga foton..

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *