Kyla och hantverk

God förmiddag!

Morgonen började med 2 plus. Lagom svalt om nosen när vi skulle gå med barnen till skolan.  Hur viking var jag då? Jo, min jacka är stickad (inte rätt teknik, I know) i ull!! och det blev stickade vantar. Överdragsbyxorna var ju varken i naturmaterial eller hemmagjorda. Jag tycker faktiskt inte att jag måste gå i enbart nålbundet (som är typ den enda godkända teknik på marknader) här hemma utan anser att alla tekniker är godkända. Enligt forskarna fanns det nålbundet på vikingatiden. Det fanns även en teknik som heter krokning men den fanns inte i norden utan längre söderut. Heter även tunisisk virkning. Stickning och virkning kom långt senare.

Här har du länkar till instruktionsvideor på både nålbindning och krokning:

NÅLBINDNING

KROKNING

Nu är det sol och klarblå himmel. Känns ju så där kul när det fryser redan i september. Igår haglade det dessutom. Jippi…NOT! Som ni hör är jag en sommarmänniska. Hade väldigt gärna haft 23-25 grader året runt!

Mina hantverksprojekt idag består av att sy en mössa till yngsta dottern och en mössa till äldsta. Skulle kanske behöva sy en ny till Varg också med tanke på att han brukar välja en och sen ha den hela säsongen. Får se vad jag hinner.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *