Sovning i uterummet

Här har ni en bild på mig i mina nutida vikingkläder. Ulljacka och hemmastickad sjal i ullgarn. Överdragsbyxor och en hemmasydd halskrage som jag har satt på huvudet som en mössa. Jag skulle nog kunna göra ett helt inlägg om mina blandade känslor och min passion för mössor och hattar. Får nog göra det en dag. 😉

Jag pratade ju om en lista om hur vi ska komma närmre att vara viking i nutid. En punkt blev införlivad pga av dotterns önskning. Igår kom Saga och sa; Kan vi inte sova i tältet inatt? Nja, det funkar inte riktigt på vardagar men till helgen kan vi absolut göra det. Hon köpte tyvärr inte detta utan fortsatte förhandlingen. Men uterummet då?? Ni har ju sagt att vi skulle sova i uterummet. Ja, suck, det har vi ju. Det krävs lite ommöblering bara. Har vi ork och tid till det så här en tisdag em? Jo, vi kör på. Så Frid for ut i uterummet och grejade när jag gjorde middag. Hon lade ut madrasser och fixade. Så tack vare Saga kom vi närmre vår önskan att leva som vikingar i nutid.

Angående mina projekt igår så blev det sytt mössor. Det blev dock bara till vår minsta. Jag sydde färdigt dem idag. Saga har redan beställt en likadan, den med kaniner på. Är så tacksam för att vi fortfarande får sy till de stora barnen.

Jag har även lyssnat på ”Tillsammans” podden med Johanna och Mickael. Kan varmt rekommenderas. Jag har bara lyssnat på första avsnittet men det kändes väldigt bra. Det avslutades med en kort meditation av Johanna. Så det får bli ett steg i rätt riktning mot min andliga utveckling. Ett annat steg jag har tagit är att göra yoga på morgonen. Än så länge handlar det om ”Solhälsningen” som tar några minuter men jag börjar hellre lugnt än att köra igång för hårt och inte orka fullfölja.

Så här ser det oftast ut när jag sitter och jobbar vid datorn, tex bloggar. Med minstingen i bärsele eller allra helst i bärsjal studsande på pilatesbollen.

 

 

Jag går med Frid! / Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *