Trädgårdsfix, Waldorf, operation och tacos

Vi kom iväg med husvagnen och även om det var kallt blev det en riktigt mysig helg. Nu har vi bestämt oss för att vara hemma några helger på rad för att kunna fixa i trädgården. Det har bland annat kommit upp ett staket så vår lilla hund kan springa fritt i trädgården vilket han älskar att göra. Vi har även flyttat ut hönsen till sitt sommarhus och vår kanin har fått flytta ut från köket. Frun gjorde ju en otroligt fin kaninbur till våra andra kaniner och nu har Bella fått flytta ut i den. Hon älskar att vara där. Det är en stor bur så hon kan få möjlighet att sträcka ut ordentligt när hon springer. Tyvärr är det fortfarande kallt men Bella har ett varmt hus att ta skydd i. Spenaten växer och tomaterna är omplanterade.

Flickornas nya skola har uppfyllt all vår önskan om en bättre skolgång. Vår tjej som går i 5:an har bara hunnit vara där i några dagar för hon har opererats. Hon fick ju en cysta i sitt öra för ett år sen som tuggade sönder hennes hörselben. När de opererade ut cystan förra året försvann även hennes hörsel på det örat. Detta har givetvis påverkat henne mer än vi kan ana. Men nu var det dags för att sätta tillbaka ett hörselben så hon kan få tillbaka hörseln. Det är lika fantastiskt som det låter. Tänk vad läkarna kan göra nu för tiden. Nu är hon hemma med bandage och om en vecka får hon komma tillbaka till skolan. Sen ska hörseln komma tillbaka successivt. Men de dagar hon var i klassrummet hann hon få vänner och hon avgudar sin nya fröken. Hon gillar även upplägget de har på sitt sätt att arbeta. Vår stora tjej som går i 6:an stortrivs i sin nya klass. Hennes kreativitet blomstrar. Hon fingervirkar, ritar, stickar och lär sig Rubiks kub. Det är värmande i hjärtat att se denna förvandling.

När dottern blev inlagd för operation lät jag henne rita på en bit tyg. När hon låg på operation tog jag mig igenom väntan genom att brodera hennes ”teckning”. Den väntan när ens barn opereras är nog den värsta väntan som man kan uppleva. Hon blev väldigt nöjd med sin bonad. Vi har bestämt att den ska ramas in som ett minne av operationen när hon fick sin hörsel tillbaka.

Idag är det fredag och i vår familj betyder det tacos till middag. Jag älskar tacos och jag älskar enkelheten kring sådan mat. ”Plockemat” är definitivt en favorit hos mig. Idag börjar årets första vikingamarknad. Ale utanför Göteborg. Vi hade en tanke att åka dit men när vi fick reda på att dottern skulle opereras veckan innan lade vi planerna på is. Vi avvaktar ett par helger och sen ska vi vara med på en annan marknad. Men det återkommer jag till. Förhoppningsvis är vädret varmare då.

Önskar alla en härlig valborg.

Jag går med Frid! / Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *