Internationella barndagen

Förra blogginlägget var i våras och nu är det början på oktober och höst. Det är alltid så när sommaren kommer. Då tar jag semester från nästan allt och fokuserar helt på familjen. Det är rätt skönt och jag njuter varje sekund av ledighet.

Vi har haft en skön sommar med härliga roadtrips. Vi åkte iväg med husvagnen runt om i Småland med hela familjen. Vår nya husvagn är underbar. Den är ju lite större än vår förra och det gör stor skillnad. Sen gjorde vi en spontan och smågalen resa med våra två yngsta tjejer där vi tog bilen från Skåne upp till Kiruna vidare över i Norge och upp en runda i Finland innan vi begav oss ner till Skåne igen. Detta gjorde vi på 1,5 vecka. Vi sov i tält förutom ett stopp hemma hos en god vän i Östersund. Flickorna är riktiga vanlifers och var fantastiska hela tiden. De har velat åka iväg igen efter det och älskade resan lika mycket som oss. Jag som aldrig har varit i Norge blev hänförd. Det är verkligen ett förtrollande landskap. Det blir definitivt fler resor dit. Förra året när vi gjorde vår Norrlandsresa hade vi ett fantastiskt väder. Det var varmt och soligt och vi badade varje dag. Det var tvärtom denna gången. Kallt och en del regn. Vi satt mest i bilen så det var helt ok ändå och det blev lite bad på vägen hem.

Sen kom augusti och sonen började i gymnasiet. Han har valt en lantbruksskola på en annan ort och bor därmed på internat. Vi är så otroligt stolta över honom och han stortrivs. Han har verkligen kommit rätt. När skolorna drog igång drog även våra arbete igång. Frun går en utbildning till att bli anläggningsmaskinförare och trivs också väldigt bra med sitt karriärskifte.

Angående mitt arbete så har jag varit lite tyst dels för att det har varit sommar och dels så har jag funderat mycket på hur jag vill jobba. Jag har ju olika intresse och har försökt hitta ett sätt att arbeta på där jag kan sammanfoga dessa. Även om jag inte är färdig så har jag lite nyheter jag vill berätta om.

Redan som liten visste jag att jag ville bli mamma när jag blev stor. Jag har nu fått äran att bli mamma till fyra fantastiska barn. Barnens bästa har alltid varit i mitt fokus och jag har alltid kämpat extra för utsatta barn. Jag har jobbat som barnskötare, personlig assistent, fritidsledare, gymnastikledare till barn osv och har funderat mycket på hur jag skulle kunna hjälpa de utsatta barnen. När jag är på en arbetsplats så har jag möjlighet att hjälpa på plats men min önskan är att nå ut till fler.

Min stora nyhet är att jag har skapat barnböcker med tillhörande leksak. Dessa böcker berättar en saga om hopp och tro. Något många barn växer upp utan. Det handlar om att väcka fantasin och glädjen hos barnen. Den ena boken handlar om ett barn som följer regnbågen och får en önskedocka. En sådan önskedocka följer med boken. Den andra boken handlar om ett barn som får ett önskeägg och ett sådant följer med boken. Dessa böcker och leksaker ska jag dela ut på kvinnojourer där det finns barn på flykt. Det ska vara lätt att ta med boken och leksaken i fickan. Dockan och/eller ägget ska finnas som en trygghet i fickan. Sen kommer det även finnas en variant till förskolor och skolor. Då kommer dockan och ägget vara i större format och det kommer finnas en docka och ett ägg till barngruppen.

Detta känns väldigt spännande och det ska bli så roligt att få se hur detta tas emot. Hur ska detta gå till då? Jo, du kan köpa en bok med tillhörande leksak och då skänker jag motsvarande till behövande barn. Du kan också donera pengar som omvandlas till motsvarande bok och leksak. Jag kommer även sälja andra hantverk där pengarna går till att trycka böckerna.

Häng med på instagram för att få vara med när allt drar igång. Det kommer även finnas information här efter hand.

Skicka pm eller mail om du har frågor.

Jag går med Frid!/ Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *