Höns i villaträdgård

Nu har vi fått höns. Det är ganska komiskt, vi har inte velat binda oss vid platsen eftersom vi vill resa. Nu har vi akvarium, tre kaniner och….höns… Ja, det gick ju bra.. Nu kan vi lika gärna skaffa hund också.. Hahahaha..

Min mamma ska flytta från sitt hus till en lägenhet och var tvungen att omplacera sina höns. Men de som skulle ha hönsen backade ur i sista sekund. Min mamma fick givetvis panik. Jag pratade med frun om det och hon föreslog att vi skulle ta dem. Vi har pratat om detta innan och därför var sträckan från tanke till handling inte lång. Vi har hägnat in vår paviljong och gjort ett hönshus av en packlår. Det blev väldigt fint och fungerar bra till tre höns. Vi bor ju i villakvarter och enligt vår kommun får vi ha upp till 5 höns men ingen tupp. Trots att mamma har haft höns i många år har jag inte förstått myset fullt ut. Jag ska definitivt sitta mycket i hönsgården och njuta. Det är som bästa terapin! Hönsterapi, just saying!! Ni vet var ni hörde det först! Hahaha..

När vi kom ut i söndagsmorse för att bygga hönsgård insåg vi att vi hade haft inbrottsförsök i vårt garage. De hade förmodligen blivit avbrutna för de hade inte kommit in men vår dörr är förstörd. Jag är så tacksam för att de inte tog sig in i vårt hus. Det finns få saker som kan göra en så otrygg som ett inbrott. Väldigt jobbiga känslor. Sen har vi fått höra att fler i byn råkade ut för samma sak samma natt. De hade tagit en vinkelslip i ett garage men i ett annat hade det inte funnits något att ta. Känns ändå skönt att det inte var något ”personligt” mot oss.

Jag och frun håller på med en bok tillsammans och det känns som ett spännande projekt där vi kan sammanföra våra passioner; fotografi och skrivande. Vi har ett annat bokprojekt också på gång där jag skriver och frugan ska ”måla”/skapa bakgrunder. Frun har nämligen många talanger och hennes konstnärliga ådra sträcker sig längre än till fotografi.

Denna våren står för nystart och det känns som en bra tid för nystart!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *