Söndag 16/2

När man får somna till en eld som sprakar och nerbäddad på fårfällar då känns livet ganska gött.

Då är det söndagsmorgon och stormen Dennis märks av. Det river i träden och det har nog regnat ordentligt inatt. Det är alldeles sumpigt i gräsmattan när jag går ut till toaletten.

Det var ändå väldigt mysigt imorse att gå upp och få fyr i spisarna, sätta igång vatten på stormköket till kaffet och fixa frukostäggen. Idag chillar vi, kanske att vi tar en tur till naturum. Det är ett favoritställe och det hade varit kul att komma dit en runda. Speciellt nu när vi inte kommer ut på några längre promenader pga vädret. Vi hade funderingar på att köra till badhuset men vi hoppar nog det.

Eftermiddagen; Vi har blivit kvar i stugan. Vi var ute en runda för att hugga ved och ta in vatten.

Då passade Sigrid på att bada i vattenpölen. Nu hänger alla hennes kläder på tork framför spisen.

Strumpor på tork

Det kan vara ganska svårt att vara så här sysslolös. Jag känner mig stressad och kommer på mig själv att sysselsätta mig med matlagning, diskning och andra ting. Det sitter djupt rotat i mig att ha att göra. Det hade varit så lätt att kolla FB och insta men jag har klarat mig än så länge. Försökte måla lite men fick lite väl mycket hjälp av Sigrid.

Nu är klockan snart 16 och mörkret kommer att smyga sig på oss.

Imorgon ska vi hem och denna mindfulness helgen är över. En sak jag har lärt mig är att jag behöver fler sådana här helger. Både med och utan barn. Barnen älskar att vara här och vi har härliga minnen härifrån och vi har fler att skapa. Men det hade varit jättemysigt att åka hit bara jag och Frid och haft en skaparhelg tillsammans. Där vi kunde tillåta oss uppslukas av kreativitens passion.

En annan sak som jag har blivit väldigt medveten om under vår helg är hur mycket man följer det naturliga ljuset när man inte har ström. Vi vaknar av oss själva vid 7 tiden och går ner i varv vid 17-18 när mörkret har gjort sitt intrång. När klockan är ca 20 vill man gå och lägga sig. Man får sig en tankeställare. Vi håller samma tempo året runt och manipulerar med dygnet. Undra hur mycket det påverkar oss negativt. Kan det ha något att göra med alla depressioner?

Jag går med Frid!/Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *