Födelsedag och växthustunnel

Igår fyllde jag år. Det är faktiskt fortfarande en speciell känsla. Jag har aldrig haft åldersångest. Jag tycker att varje ålder är njutningsbar. Livet är värt att leva och det gäller att njuta. Allt för många runt oss får avsluta sina liv alldeles för tidigt.

Jag har gått runt och hållt tummarna för att vi skulle köpa en växthustunnel. Och hör och häpna; jag fick en av min älskade familj.

Jag började nästan gråta av glädje. Vilken lycka! Här ska odlas!!!

Tunneln är beställd men har inte kommit än så vi väntar med spänning. Den är på 12 kvm och anpassad för svenska förhållanden såsom snö och vind. I väntan på tunneln så kollar jag en massa YouTube videos med Sara Bäckmo.

Dagen till ära så snöade det igår. Det snöade nämligen samma dag som jag föddes har mamma berättat.

Det syns tyvärr inte på bilden men flingorna föll stort.

Vår vackra magnolia blommar så vackert!

Måste visa vad som har hänt bara över natten med smörgåskrassen.

Den har redan börjat gro!! Woohoo!

Igår var det tydligen ”Bulle med bullens dag”. De hittar ju på en massa dagar, är det inte kanelbullens dag så är det kladdkakans. Jag är uppväxt med bulle-med-bulle. Det var min mamma som lärde mig detta när jag var liten. Då berättade hon att hon och hennes lillebror brukade äta detta delikata påhitt. Det innebär att man tar en vanlig fralla. Gröp ur frallan lite och tryck in en arraksbulle i frallan. Tryck sedan på frallan så arraksbullen trycks ut i frallan. Sen äter du upp den. Det är väl föregångaren till Nutella på macka helt enkelt.

Så detta ville jag ju föra vidare till mina barn. Vi hade dock inga arraksbullar utan vi gjorde chokladbollar istället. Men det var väldigt gott ändå.

Vi gjorde hälften av chokladbollarna med chokladströssel och hälften med vanlig riven kokos. Barnen tittade lite skeptiskt på mig. Men de tyckte det var helt okej.

Jag lyckades även få lite egentid och plantera om några av tomatplantorna. Vi beställde mat eftersom barnen är sjuka så kunde vi ju inte gå på restaurang som vi brukar när någon i familjen fyller år. Men det var väldigt mysigt att vara hemma med nästan hela familjen igår. Så det blev en bra födelsedag i det stora hela.

Ja, jag fick ju även en gjutjärns panna av svärföräldrarna också. Det har jag velat ha länge. Jag gillar inte teflonpannor. Tror inte det är så nyttigt för oss. Dessutom får man in järn i maten av en gjutjärns panna och vi äter ju vegetarisk mat och då är det bra med extra järn.

Idag är det fortsatt vab och jag har lyckats både att snabbt springa ut och få av mattorna från pallkragen och plantera om två tomatplantor. Ibland händer det..

Ha en härlig torsdag.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *