Trädgårdslycka!

Igår var det trädgårdsdag här hemma.

Vi började med en tupplur!?

Men sen blev det fart på oss.

Vi tog en planeringsrunda i trädgården. Vi har ju en hel del projekt som vi vill göra denna sommaren. Vi har en öppen trädgård så vart man än står utanför tomten så kan man se mer eller mindre hela trädgården. Så vår stora utmaning är ju att få upp ”väggar”.

Vi ska även göra en stor sandlåda.

Vi började med att förbereda en odlingsbädd. Vi gjorde bara 1 eftersom vi har inte tillräckligt med täckmaterial till två.

Frid djupgrävde platsen. Dvs hon grävde ett dike och lade jorden upp och ner i föregående dike. På det sättet arbetade hon sig igenom hela området. Sigrid övervakade arbetet.

Sen lade vi på visset, nerklippt ris och toppade med vår kompost från i fjol.

Vår eldplats ska få flis på marken. Där har ju stått en massa 70-tals barrträd och buskar så jorden är väldigt svart och väldigt svårarbetad pga alla rötter och stubbar. Så vi känner inte för att lägga plattor utan vill göra den med skogs känsla. Vår tanke var ju även att rama in och få rumskänsla. Så Frid ”slängde” ihop ett staket av lastpallar och gamla brädor som hon hittade på garagevinden. Det blev sååå lyckat! Det kommer att bli ännu bättre när vi kan få dit blommor och pynt.

Vi är nöjda med gårdagen. Idag blir det mer fokus på vårt ”neverending” avlopp.

Men förhoppningsvis lite trädgårdsarbete också. Det har varit nere på noll grader inatt och jag oroar mig för min plantering. Den är ju täckt med två lager täckväv men vet inte om det räcker. Det ska dessutom bli kallare i veckan.

Jag hoppas på att få gå barfota idag också. Det har jag verkligen längtat efter! Få känna jorden under mina fötter!

Önskar er en härlig söndag!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *