Trädgård och fredagsmys!

Fredagsmys! Woohoo!

Jag experimenterade idag. Sara Bäckmo har visat på Youtube att man kan ta sticklingar på lavendel. Jag vill gärna ha mycket lavendel i vår trädgård och just nu har vi två gamla små buskar på ett undangömt ställe. Så sagt och gjort, fram med seckatören. Klippte först bort alla vissna strån och sen klippte jag av 10cm bitar.

Jag satte ner sticklingarna i odlingslådan som jag har sått spenat, ruccola och rädisor i. Mellan sådderna. Det ätbara är ju skördeklart inom en snar framtid och då kan lavendeln ju stå och växa till sig.

Håller tummarna för att de ska ta sig fint! Täckväv på, det ska ju frysa på i veckan igen.

Mycket nyckelpigor i år.

Vi tog en runda till lekplatsen med flickorna efter skolan. Egentligen är det inte vår helg men ibland sker mirakel. Deras far kunde inte ha dem förrän imorgon så vi njuter ett dygn extra med våra pärlor. Men Sigrid är förstås alltid hos oss.

Givetvis hade vi fika med!

På vägen hem blev det att väcka ett gammalt barndomsminne till liv. Vi handlade av glassbilen.

Glassbilen kör ut till vår by varannan fredag och det är givetvis samma fredag som vi inte har barnen hos oss. Så det var roligt att få göra detta med dem.

Till lunch slängde jag ihop rester. Vi hade makaroner över. Ner med dem i en kastrull, i med mjölkfri matgrädde, tomater, lite kryddor och hemmaodlad basilika. Så supergott!

Nu blir det tacos och film som sig bör en fredagskväll!

Önskar er en härlig helg!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *