Gekås Ullared

Idag har vi varit på äventyr.

Barnen har önskat att få åka till det berömda Gekås i Ullared. Så idag samlade vi ihop oss och drog norrut.

Sigrid i sin ”nya” stol. Hon har ju verkligen avskytt att åka bil. Vi köpte nästa storlek och höll tummarna för att det skulle gå bättre och i det stora hela så gick det bättre med denna stolen.

Barnen tog med sparade födelsedagspengar och julklappspengar.

Väl på plats blev det lite fika i bilen för att ladda batterierna. Jag och Frid var på Ullared med Saga för 1,5 år sedan men de andra 2 har ju bara hört talas om detta mytomspunna ställe. Alla var hänförda och fulla av förväntan.

Det är väldigt intressant hur de olika barnen tänker. Vi har ett barn som vill handla allt på en gång och sen har vi 2 som funderar länge. Men alla fick handlat något och de fick även lite som vi köpte till dem.

Jag är ganska anti sådana ställen. Jag vill allra helst handla medvetet, lokalt och shysst. Men det är samtidigt kul att visa barnen. Jag åkte dit som barn och nu kör vi dit med våra barn. Sen är det alltid nyttigt för barnen att träna. Träna på att man har en viss peng att förhålla sig till. Det finns en begränsning på hur mycket som kan handlas. Få en uppfattning om pengars värde och förhoppningsvis uppskatta sina saker på ett annat sätt när man själv har betalat för dem.

Det har varit en lyckad dag och nu kommer vi att sova gott.

Godnatt!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *