Utedag, kräm och sugrör i plast.

Idag har vi tagit det lugnt.

Hela förmiddagen softade vi men efter lunch blev det utgång.

Jag lade ju ull runt jordgubbsplantorna i somras. Hade någon fin tanke om att det skulle vara bra att ha där. Dels som gödsling och dels slippa att ha jordgubbarna direkt på marken. Det blev allt annat än bra. Några av jordgubbarna tog smak av ullen och smakade likadant.. ingen höjdare..

Lyfte på en bit ull för en tid sen och då kröp det larver under den. Så nu skulle den bort. Men med 4 barn kan man glömma planering. Får ta resten imorgon. Ska även täcka plantorna med löv. Så de är skyddade från vinterkylan.

Barnen tog sig på cykel till en lekplats i närheten. Dessutom påbörjades arbetet på en cykelbana i skogen utanför vårt hus. Varg och Flisan hjälptes åt.

Blev lite beklagande att de inte blev färdiga och att det var mycket jobb. Förklarade då att det är ju halva nöjet. Att få jobba och bygga upp den efter egen planering. Får se om vi kommer ut där imorgon.

Vi tog fika utomhus vid brasan. Vi kokade egen kräm (inomhus på spisen) på våra egna röda vinbär och köpta frusna jordgubbar. Den blev i syrligaste laget trots sötning med honung.

Det blev en mysig stund. Det var väldigt skönt att komma ut en runda. Barnen uppskattade det enormt.

Vi hittade en nyckelpiga. Konstig vinter med 10 grader och nyckelpigor…

För att känna lite helgkänsla dukade vi med finglasen och servetter till middagen. Saga hakade på och bombarderade glasen med sugrör. Jag vet att sugrör i plast inte är bra för miljön. Men de i papper är allt annat än ok. De vittrar sönder och smakar inte gott att dricka ur. Men vi fick tips om sugrör i metall. Så det får vi absolut kolla upp. Vi kämpar ju för naturens och planetens överlevnad.

Det var lite kul för all maten var från Frids föräldrars odling. Det var plåtmat med potatis, morötter och grönkål. Med brysselkål vid sidan.

Nu hoppas vi på en natt där alla sover. Sovgott!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *