Sömnad och nya skor

Det har varit många tankar på att sy om gamla grejer till nytt. Idag gjorde jag det. Jag tog en yllekofta och en ylletröja och gjorde om dem.

Först åkte ärmarna av. Klippte även av halsringning och på koftan klippte jag även bort dragkedjan. Klippte upp tröjan mitt fram. Tyvärr tog jag inga före-bilder.

De ska nu bli två västar. De ska virkas i alla kanter som jag har klippt i.

Ärmarna sydde jag om till Sigrid. Det blev två par byxor som man kan dra utanpå hennes vanliga byxor när vi ska gå ut. Jag valde att använda full längd så det blir rejäla muddar att vika upp. Det blir lite växtmån och dubbel värme.

Vi var tvungna att köra och byta vinterskor vi hade köpt till barnen. Till skillnad mot vikingabarnen så har vi numera ordentliga kängor. Som förhoppningsvis håller hela vintern. Men eftersom vi hämtade efter skolan så fick det bli ett fika-stopp innan affären. Allt för att alla skulle vara på topp. Vi valde en plats vid en sjö. Vilken fantastisk avslutning på dagen. Det var bara så vackert!!

Det är dessutom nymåne så det är mycket positiva energier nu.

Sen blev det skobyte.

Kängor till alla tre. Nu vill alla gå till skolan med dem imorgon. Försökte förklara att det blir för varmt med vinterkängor när det är 10 plus ute.

Vi får väl se vad graderna visar imorgon..

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *