Nypon, cross och god mat

Har nu inte bloggat på 2 dagar. I torsdags hade vi fullt upp med läkarbesök, föräldragrupp och lite annat. Igår var det fredag och läge för klänning. På torsdag var jag klädd för två plusgrader och det var 19 grader på em. Inte lätt att hänga med..

Så igår åkte klänning på. Dock inte viking men ändå hemmasydd.

Det var fredag, härligt väder med sol. Dock inte 19 grader men skönt ändå.

Läste en bok om hur man kan plocka nypon, fläderbär och nässelfrön. Vi lyckades plocka nypon. Flädern var intorkad och nässelfröna likaså. Så där gick vi tyvärr bet. Vi får se om jag kan göra nåt gott av nyponen. Har inte riktigt bestämt om jag ska koka dem eller torka dem. Skördade det sista på vår Rosenböna. Jag gjorde nån röra med bönor, citron, olivolja och vitlök som blev himmelsk.

Ska försöka få till lite tid i trädgården imorgon. Vill skörda lite mer ringblomma, timjan och tomater. Kanske plocka lite blommor till köksbordet.

Idag har vi tittat på en crosstävling och sonen är fast. Nu ska det köras cross. Ja, jag och Frid har ju vars en MC så intresset finns ju helt klart i familjen.

Nu är vi på middag hos svärföräldrarna och har fått plocka godsaker i deras land. Stor lycka! Hemodlat och ekologiskt. Mums! Det blev grönkål, potatis, morötter och persilja. Barnen hjälper gärna till.

Måste handla hem ingefära och citron så jag kan göra marmelad på våra gröna tomater. Det fryser ju lite på nätterna och vi har gott om tomater. Dock gröna. Ska bli spännande att prova.

Igår sydde jag även 4 dregglisar till Sigrid. De går åt som smör i solsken då hon dreglar enormt mycket. Ni som undrar vad en dregglis är så är det en liten haklapp som man knäpper i nacken. Jag glömde fota dem. Får göra det imorgon.

Nu ska vi äta. Det blir torskgratäng på sparris och med räkor. Kokt potatis till. Åh, det är alltid sååå gott! Bara att bli serverad är ju underbart!

 

Ha en härlig lördagkväll.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *