Torsdag 20/6 2019, Rügen

Igår, onsdag, körde vi till Rügen i Tyskland. Vi har bokat camping plats för en vecka.

Vi tog färjan från Trelleborg och direkt ner till Rügen. Den resan tog ca 4 timmar. Vi åt frukost bilen på väg till färjan. Men vi åt även på färjan.

Jag och Frid hade packat, tvättat och förberett nästan hela natten så det blev minimalt med sömn.

Det här med att packa är bland det jobbigaste som finns. Jag är en sån som packar fall i fall. Vädret kan ju skifta från vinter till sommar på en dag i Sverige och vi skulle ju bara till norra Tyskland.

Men det blev tunna klänningar som kan byggas på efter hand. Men givetvis även ett par byxor. Enligt SMHI skulle det vara 30 grader, regn och ner till 16 grader under vår vecka. Ja, Varg ville inte ha klänning så han fick shorts att bygga på och långbyxor.

Men det är så mycket runt om kring med mediciner, mat och dylikt. Visst man kan handla saker i Tyskland men det känns ganska onödigt och slöseri på vår natur när vi har saker att ta med. Men till slut fick vi in allt i bilen och kom iväg. Dag 2 kan vi konstatera att än så länge saknar vi en sak. Min pyjamas. Jag fick offra en tunika. Så det löste sig.

Igår bekantade vi oss med campingen, kollade in lekplatser och var en runda på stranden, som vi gångavstånd till, och badade.

Sen blev det ganska tidigt i säng. Det hade varit en lång dag.

Idag har vi tagit beslut om att tillbringa dagen på stranden. Det ska nämligen bli kallare resten av vår vecka.

Sigrid är sina syskon upp i dagen, hon tycker havet är läskigt. Det tyckte de andra tre när de var små så de var alltid försiktiga. Vilket är väldigt skönt för en förälder. Men hon är helnöjd att sitta på stranden och leka.

Just nu gräver barnen ner varandra i sanden.

Vi försöker lära barnen att respektera naturen och när Varg skulle hälla ut vattnet ur sin vattenflaska för att ta nytt så sa jag till honom att tacka naturen för lånet av vattnet. Vilket han gjorde och det kändes så fint.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *