Ogräs och skolavslutning

Vill helst bara vara i trädgården hela tiden nu. Vädret har varit blandat. Det har varit högsommarvärme och kraftiga regnskurar och åska. Jag tog ett ryck bland jordgubbarna och rensade ogräs. Sen lade jag gräsklipp runt om plantorna. Förra sommaren lade jag ull runt dem och det blev katastrof. Det slutade med att jordgubbarna smakade ull. Så det gör jag inte om. Har ingen halm som annars är ganska vanligt så det får bli gräsklipp.

Det är rena terapin att rensa ogräs. Dessutom får man en fin kontakt med moder jord! Väldigt grundande.

Vi har lite problem med våra tomater. De knäcks ofta. Det har ju stormat en del och de som står på friland blir kraftigt utsatta. Men idag skördade jag våra två första! Tyvärr glömde jag att fota dem. Skördade även första jordgubben. Den glömde jag också att fota. Sorry! Men den smakade så där ljuvligt som man drömmer om.

Vattenmelonplantorna har tyvärr inte klarat sig på friland. De dör en efter en. De som är inne i växthuset har klarat sig och växer på bra.

Imorgon är det både upp och ner. Först har våra flickor skolavslutning. Sen ska vi på begravning. Mycket känslor alltså.

Varg hade skolavslutning idag. Barnen går ju på olika skolor. Varg slutar 6:an och ska börja i högstadiet till hösten. Helt otroligt! Hur kan det vara möjligt! Själv kommer jag ihåg hur nervös jag var att börja 7:an. Jag var så rädd för att jag skulle gå vilse och jag var livrädd för niorna. Haha..

Det blev en känslomässig avslutning där vi lämnar en fantastisk lärare. Läraren och en fritidspedagog som har stått klassen nära hade komponerat en dikt till klassen som de läste upp i kyrkan. Då rann tårarna!

Dessutom fick vi reda på att en av tjejerna ska sluta. Hon ska gå på en skola som hon bor nära. Så det var tårar för både vuxna och barn.

Frid är ju fotograf och har varit i flickornas klasser och tagit skolfoto. Idag tog hon en avslutningsbild på Vargs klass. Det kändes jättebra! Han går i en härlig klass.

En bild på lillasyster som var finklädd dagen till ära!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *