Linsbiffar och ringblomssalva!

Det blev linsbiffar och potatisklyftor till middag igår. Man lade röda linser i blöt i ett par timmar sen mixade man dem. Jag gjorde min egen version och rev i en morot och en bit squash. En klyfta vitlök, salt och persilja. Stekte sedan som biffar.

De blev superbra!

Jag läste ett tips om att koka upp en stor kastrull med potatis och sen använda sig av den under veckan. Så i iförrgår kväll hade vi kokt potatis och igår kväll potatisklyftor.

Vi har fina rabarber i trädgården. Passade på att dra upp några igår när jag hade hämtat flickorna. (Det snöade och regnade och vi hann inte mer än in så stod snö, hagel och regn som spön i backen.) Jag blev orolig att det inte skulle räcka så jag hämtade frusna vinbär. Röda vinbär som jag frös in förra sommaren. Det blev en god kräm även om barnen tyckte den blev lite för syrlig.

Jag och Sigrid cyklade med flickorna till skolan imorse i vanlig ordning och när vi nästan var hemma somnade Sigrid i cykelstolen.

Helt otroligt nog kunde jag både sätta in cykeln i förrådet OCH lägga henne i sängen. Panik!!! Vad gör jag nu?? Sigrid sover SJÄLV i sin säng! När jag tagit mig samman så lyckades jag hänga upp en tvätt, sortera i pappershögen i köket och göra ringblomssalva. Woohoo!!

Ringblomssalvan är ett experiment. Vi hade nämligen olja med ringblommor i ståendes sen september. Oljan brukar stå ett par veckor och bli omrörd i nån gång då och då. Jag har inte rört burkarna (2) på flera månader. De har stått hela tiden i köksfönstret. Nu har jag gjort salva på den.

Oljan silas och hälls i en bringare. Ner med bivaxet och sätt bringaren i vattenbad.

Sen gäller det att ha tålamod. Vaxet smälter efter hand. Rör om sparsamt.

När allt är smält låt det svalna en liten stund och häll sedan i lavendel.

Häll sedan upp på rengjorda burkar av glas.

Nu ska bara vädret skärpa till sig så jag kan få ta ut tomaterna och sätta det sista i jorden.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *