Täckodling och trädgårdslycka

Denna gången blev krassen bra.

Vi avnjuter den på smörgåsen och strösslad över maten.

Nu har jag cyklat med flickorna till skolan och den lilla sover i sin vagn. Då passar jag på att gosa i solen med lite frukost och lite arbete. Det gäller att vara effektiv när man har eget.

Våra penseer lyser som solen själv på trappan.

Nu har vi fått gräs av grannen så nu är täckodlingen täckt av gräs. Jag hade missat att det skulle vara vattnat på jorden innan man lade på gräs och dylikt. Men jag lär mig och nu håller jag på att vattna för att kunna både så och plantera i bädden.

Den lilla vaknade så nu har det gått ett par timmar och jag har flyttat på jordgubbsrevor till pallkragar.

Det blev täckodling där också.

Det gäller att passa på när Sigrid är på gott humör och kan tänka sig gräva i jorden själv en stund. Får se efter lunch om jag lyckas få ner några fröer också.

Hittade ett par, tre spannar i förrådet som jag hoppas funkar till tomater och dylikt. Vi har ju både tomater, physalis, paprikor och aubergine som ska ut. Vet bara inte om vi ska ha dem i krukor eller i jorden. Jorden är ju bra för det håller fukten bättre men om vi sätter i krukor så behöver vi inte flytta runt vart 4:e år. Växter ska ju flyttas runt för att inte få en massa sjukdomar. Så vi får se.

Växthuset har ju kommit och förhoppningsvis kommer det på plats i helgen.

Nu får det nog bli lite lunch och vila så hoppas jag på lite mer trädgårdsprojekt efter.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *