Sy-LAN i Skivarp

Denna helgen har vi varit på sy-lan. I Skivarp i Skåne.

Jag fick det i julklapp av Frid.

Det blev ett fantastiskt avbrott i vardagen. Om du är intresserad av att sy så kan jag varmt rekommendera det.

Ett sy-lan innebär att man träffas ett gäng synördar över en helg. Man har betalt anordnaren en summa för hyra och en del måltider. Det finns olika alternativ. Vissa ställen har möjligheter till övernattning och då betalar man extra för det. Ibland är det en summa för alla måltiderna och som denna gången gick vi alla (nästan) ut och åt på lördagen och då betalade vi det själva.

Man tar med sina symaskiner, ja, de flesta har minst 2 med sig, tyg, redskap och diverse tillbehör. Det brukar finnas strykjärn och strykbräda på plats.

Man jobbar på själv med sina egna projekt men behöver man hjälp är det bara att fråga.

Vi hade ju dessutom med oss Sigrid. Det var ju en vild chansning. Men jösses vad bra det gick!! Hon var helt exemplarisk! Hon blev dessutom gullad av alla som gick förbi henne.

Jag hade bestämt mig för att bara sy till mig själv för en gång skull. Det blev en klänning och en påbörjad jacka. Har dock inga bildbevis mer än när jag ritar mönstret.

Men Frid fick sytt en vikingaklänning till Saga, en tunika till sig själv och ett par vikingabyxor också till sig själv. Det var välbehövligt. Här kommer bild på tunika som är baserad på ett fynd från vikinga tiden.

Här följer lite fler bilder på en sovande Siri.

Hon hjälpte även till att sy.

En alldeles underbar helg men såååå intensiv. Nu behöver vi en veckas semester.

Ha en härlig vecka!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *