Vård av vävstol, tomatplantering och vaxdukar.

Nu sitter vi i soffan och kollar på mello. Med snacks och gotter som sig bör.

Vi har jobbat hårt idag men solen har lyst med sina värmande solstrålar på oss.

Nu är vävstolen tvättad i t-röd och inoljad.

Det är mycket jobb och frågan är väl om det är värt det. Men visst är det så. Vi återvinner och tar om hand. Dessutom är det väldigt fint att ta hand om ett arv.

Imorgon ska vi förmodligen kunna lacka den. Här ser ni Frid som står och tvättar ett av sidostyckena.

I bakgrunden ser ni Sigrids vagn. Däri ligger, hör och häpna, Sigrid och sover!!!! Undrens tid är inte förbi. ?

Jag har äntligen satt spenat i en av våra pallkragar.

Jag inspireras mycket av Sara Bäckmo och detta har jag lärt mig av henne. Så nu provar jag. Två rader spenat och täckväv över. Sen håller vi tummarna. Skulle det komma en köldknäpp så kunde man lägga på ett lager till med täckväv.

Täckväven hålls på plats med hjälp av stenar och pallkragar. Sååå spännande!!

Jag har även fått ner tomatfrön i jord.

Det blir en repris på våra små gula godistomater från i fjol. Men även två andra röda, lite större sorter.. De gula är så små så de passar bäst som tilltugg. Jag vill ju även ha såna som går att använda i matlagning.

Äntligen fick jag gjort något jag har velat göra väldigt länge. Vaxdukar. Alltså tygbitar med bivax på som man använder istället för plastfolie. Barnen vill gärna ha smörgås med sig i skolan till fruktstunden. Vilket innebär att jag draperar 3 mackor varje dag i plastfolie. Detta känns ju inte bra. Varken som mamma, viking eller människa. Jag vill ju att mina barn och barnbarn ska ha en bra jord att leva på. Så nu har jag gjort egen plastfolie. Jag tog tunnslitna kökshanddukar och klippte i mindre bitar.

Om jag skulle klippa exakt i mitten på handduken så hade jag fått klippa i monogrammet och hantverksnörd som jag är så valde jag att klippa vid sidan om istället. Fick då en större bit och en mindre men man behöver ju olika storlekar.

Rev bivax i mindre bitar och lade tätt på tygbiten. In i ugnen på 100 grader tills vaxet hade smält.

Det gick ganska fort.

Biten blev ganska styv men ändå smidig att vika.

Det ska bli kul att prova slå in smörgåsar till barnen efter sportlovet.

Dessa ska man inte använda till att slå in fisk eller kött med eftersom de bara går att skölja av i ljummet vatten. Men vi äter inte kött och väldigt sällan fisk så det är inget problem.

Nu laddar jag för skolarbete imorgon.

Trevlig lördagskväll på er!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *