Sjukstuga, hantverk och plåtmat.

Vi fortsätter driva sjukstuga här hemma. Det är jag och Saga som är sjuka. Fast som mamma får man vara sjuk så där lagom. Man är ju alltid mamma och den som brukar fixa och finnas till. Dessutom ÄR jag bara så där lagom sjuk. Men nu tycker jag att det kan försvinna. Jag tycker denna årstiden är tillräcklig, behöver inte vara sjuk också. Ska se om vi kan få ner julpyntet från vinden innan helgen. Barnen gjorde ju pepparkakshuset igår och redan 2 gånger har jag fått frågan; när ska vi äta upp det? Som vi brukar, efter jul.. Fast vi skulle kanske göra ett undantag. Vi kanske skulle göra tradition att äta upp det på Flisans kalas.. och sen göra ett nytt att ha över julen.. hmmm…

Jaha, nu sover kidsen. Inte den äldsta, Frid läser just nu godnattsaga för honom. Jag sitter här med min heta choklad och pepparkakor. Drack precis en klunk.. Ups, har glömt att ta i honung… Ut i köket igen.. så, bättre.

Jag har kämpat på med västen idag. Men blev tyvärr inte färdig. Men det är nära. Ska bara sy fast knapparna. Hade ju tänkt ha färdig både den och den gråa till Flisans födelsedag. Så flickorna kan få vars en. Men det är nog lite väl mycket önsketänk. Speciellt med tanke på att jag inte mår bra just nu. Men det är ju några dagar till.

Det blev plåtmat till middag. Det var potatis, pumpa, grönkål. Sen stekte jag bröd i olja och smör som hade blivit lite torrt. Krutongerna hällde jag över plåtmaten och till sist lite fetaost och persilja. Fetaosten gillas inte av alla så jag tog bara över hälften. Till det hade vi olika dressingar.

Barnen är ganska vana vid dessa kreationer så de äter det mesta. Vi brukar vilja att de smakar på allt och sen får de pilla ut favoriterna.

Trevlig tisdagskväll.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *