Playdohrecept, nypon och trädgårdsröj.

Det blev en tur till vårdcentralen med Varg. Dock var inget skadat allvarligt. Men han fick en stödstrumpa att ha på knäet för extra stöd. Så tillbaks till skolan imorgon. Men han slipper åka buss. Vi kör honom in.

Ett bra tips att roa barn i alla åldrar är lera. Trolldeg i all sin ära men jag föredrar play doh. Trolldeg är jättebra om man vill göra figurer som ska torkas och målas. Men play doh kan man spara i en burk och använda om och om igen. Våra barn älskar det.

Vi gjorde en rosa deg och en gul.

Här är receptet;

4 dl mjöl

3 dl salt

2 msk alun

3 msk olja

5 dl kokande vatten

Karamellfärg

Gör så här;

Blanda de torra ingredienserna. Koka vattnet och häll i karamellfärg. Häll i oljan och vattnet i mjölblandningen. Använd antingen matberedare eller en bunke och elvisp med degkrokar. Tänk på att det är varmt så låt leran svalna innan du ger den till barnen. Eftersom det finns salt och alun i så måste barnet vara så pass stort att hen inte äter leran. Låt inte barnen vara med och tillverka leran då man hanterar kokande vatten.

Vi har en papperssax som ska vara bra till små barn. Den är fingervänlig dvs trubbig och ingen vass egg. Men den går inte att klippa i papper med. Jo, om du är vuxen och har rätt teknik. Så den har barnen att klippa lera med! DET funkar den alldeles ypperligt till!

Nu var det dags att mala de torkade nyponen till mjöl. Ha ha ha… Ja, just det…. Det gick inte så bra om man säger så.

Jag mixade och mixade och mixade..

Tillslut fick jag ge mig.

Det funkar säkert jättebra att strö över müsli… Det är nyttigt iallafall.. ?

Solen var framme en stund så vi tog ut hela familjen i trädgården efter att ha hämtat hem Saga när hon slutat skolan. Det blev hjärtemackor med jordnötssmör (honung till Flisan) till fika. Lite äpplebitar också. Hjärtemackorna är vanligt bröd som jag stansade ut hjärtan i med en pepparkakshjärteform.

När vi ändå var ute så tog vi ett litet städtag. Våra halloweenpumpor har blivit läskigare än vad som var meningen. Det har börjat växa ludd ur dem.. ?

De blev förpassade till sopor.

Ullen som låg runt jordgubbsplantorna blev äntligen flyttat till komposten.

Vi täckte jordgubbsplantorna med löv. Så nu ska de vara skyddade inför vinterkylan. Ber bara om att få slippa storm den närmsta veckan så löven hinner förankra sig i jorden.

Plockade även in krukor och fågelbad. Känns gött att ha trädgården i ordning.

Vi avslutade dagen med pannkakor.

Bra med 3 stekjärn när man är många.

Jag går med Frid! /Sol

PS. Vi har tänt första ljuset i Väntljusstaken. Det är en modern tradition för vikingar. För att vikingabarnen ska kunna tända ljus inför julen. Man tänder ett ljus varje torsdag, Tors dag. Det blir 6 ljus. Fram till vintersolståndet. För att hålla ljuset vid liv fram tills det vänder och vår sol kommer tillbaka. Nu firar ju vår familj dubbelt. Vi följer Fornsed men även den kristna tron. Ska ta en bild på vår ljusstake imorgon. Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *