Mer värme!

Åh, sommarvärmen är ju alldeles ljuvlig. Det är dock lite vemodigt eftersom man vet att det är bara dagar tills det blir kallt och då dröjer det till våren innan ny värme kommer. Men vi suger på karamellen in i det sista.

Här plockar jag och Sigrid ringblommor. Tänker varje gång att nu är det sista gången jag kan plocka. Men nu blir det lite mer ringblomsalva. Härligt! Den är verkligen magisk. Vi använder den till allt. Skrapade knän, röd bebisrumpa, torr hud, insektsbett, klämda finnar,…

Vi har nu invigt vårt ”tältskelett”. Vi kokade pasta där igår men såsen gjorde vi inomhus på spisen i köket. (Kanske lite fusk men so what.) Barnen älskar att vi kan sitta ute och äta. De sa att det kändes som vi var på vikingamarknad. Kl 17 var det fortfarande 20 grader. Saga sprang runt i bikini. Men sen sjönk graderna fort. Bara en timme senare var det 16 grader. Det blev en fin avslutning på dagen iallafall.

Vi håller tummarna för att det kommer att bli lika skönt idag. Fast just nu är dimman så tjock så det går att skära i den med kniv.

Vi har passat på att tvätta mattor nu när det har varit fint väder. De hänger ute så det hade suttit fint med lite sol.

Vi är mattälskare i vår familj. Det är mysigt och ombonat och hör till vår stil. Det förstod ni nog efter att ni såg vår ommöblering. Dessa mattor som hänger ute just nu har Frids gammelmormor vävt. Känns väldigt fint att använda dem. De ska ligga i vårt sovrum. Får se om vi kan få till ett foto eller två när vi har lagt ut dem. Nu får jag nog gå ut och dansa soldansen om mattorna ska torka.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *