Storstädning och bakning

Då sover alla vikingbarn i familjen. Den yngsta sitter i sjalen på mig. Det har varit en härlig söndag. Fast det blev ingen trädgårdsdag. Det har varit kallt, blåsigt och mulet. Inget som inspirerar till att vara ute.

Men då tog vi itu med lite röjning här inne istället. Vi har ju gått in i en ny årstid och då behövs det kollas över skoläget. Det blev en rejäl rensning på köpet. Vi rensade ut söndrigt, samlade en hel del som ska skänkas och fick stuvat in resterande på rätt plats. Eftersom vi har haft renovering AB på både badrum och klädkammare så har saker ställts lite här och lite där. Men nu börjar saker och ting falla på plats. När vi ändå var i röjartagen tog vi även itu med hallens diverse sjalar, vantar och dylikt. Det känns väldigt bra. Jag har ju det som mål denna månaden, att rensa ut. Leva enklare.

Vi har även spenderat mycket tid tillsammans i köket idag. Som när jag gjorde lunch, hjälpte alla barnen mig med att rensa rosenbönorna.

En skål med bönor som ska planteras nästa säsong och en skål med bönor som jag gjorde min goda rosenbönröra av.

Saga och Flisan ville gärna baka idag. Så efter lunch bakade vi tre tillsammans och bjöd sedan resterande familjen på fika. Det var mycket uppskattat.

Flickorna gjorde chokladmuffins med kristyr på och jag bakade äppleknyten.

Rosenbönröran hade vi till middagen ikväll. Vi hade klyftpotatis, tomater och grönkålschips med rosenbönröra till. Som Flisan uttryckte det; Wow, vi får äta chips idag!!

Det är tyvärr inte lönt att fota rosenbönröran för den ser allt annat än god ut. Liknar mest fönsterkit.. Hahaha..

Vi har ju sovit ute i uterummet varje natt sen tidigare i veckan. Men idag sa jag stopp eller rättare sagt min kropp sa stopp. Jag måste få sova i min säng ett par nätter nu. Min rygg vill inte vara med i leken längre. Tjejerna vill fortsätta sova där ute. Vårt sovrum har dörr ut till  uterummet så det är inga problem.

Imorgon är det måndag igen. Det mörknar fort nu. Imorgon blir det till att fundera på hur jag ska komma närmre att vara viking i nutid.

Sovgott!

Jag går med Frid! / Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *