2016-12-05 På ”vanlig” julmarknad som vikingar

För att sammanfatta projektet; Det gick åt skogen.

För några månader sedan fick vi idén att stå på en ”vanlig” julmarknad med vikingatält och soppförsäljning. Lite som en kul grej och en förhoppning om att tjäna några kronor till vår nystartade vikingaförening. Vi tänkte att vikingagrejen skulle skapa uppmärksamhet och dra lite kunder…

Sagt och gjort, vi kontaktade kommunen och anmälde oss till den lokala skyltsöndagen. Arrangörerna var eld och lågor över detta exotiska inslag på den för övrigt ganska mossiga julmarknaden. Först fick vi plats på ”matgatan”. Men lagom till vi ordnat lokal att låsa in tältstängerna i och fått tillgång till toa och vatten, blev vi flyttade till ena torget. Vi fick förvara tältstängerna utomhus och arrangörerna tyckte vi kunde låna toa och vatten på den närliggande restaurangen! Vid lunchtid när vi anlände till marknadsplatsen för att sätta upp tält m m hade vi återigen fått en ny plats. Det var väldigt blåsigt precis där och vi undrade om det inte var möjligt att få platsen vi blivit lovade, men nej. Med livet som insats satte vi upp tältet, vilket var på väg att ta till väders flera gånger. Till slut fick jag köra hem i ilfart och hämta armeringsjärn att banka ner mellan kullerstenarna, medan Sol stod och försökte hålla kvar tältet på marken. För att inte gasbrännarna skulle blåsa ut hela tiden fick vi vända ståndet 90 grader, vilket resulterade i att vi hade gaveln ut mot besökarna. Men en tydlig gatupratare med info om vår vikingasoppa (vegetarisk ärtsoppa) borde väl locka några kunder, eller…?

Trots all stress med flyttning och vind, hade vi soppan redo innan marknadens officiella öppnande kl. 15:00. Första kunden kom redan kl. 14:30 och vi tänkte att detta kommer gå bra! Kallt väder – varm soppa, ett vinnande koncept liksom. Fel, fel, fel! Trots många marknadsbesökare hade vi knappt några kunder. Scouterna stod intill oss och sålde korv till en aldrig sinande kö, men soppa utan kött var folk djupt skeptiska till. Vi hade ju bara tältduken mellan oss och folk som passerade gatuprataren så deras kommentarer hördes tydligt. Många tog selfies med tältet som bakgrund, men när vi tittade fram och sa hej, fick de bråttom iväg.

Naja, nu har vi provat det. Resultatet blev minus och morsan har frysen full med halvkokt ärtsoppa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *