2016-11-02 Filminspelning

I lördags var vi och barnen i Fotevikens vikingaby för att agera statister vid tre olika filminspelningar. SVT spelade in material till en kommande dokumentärserie om vikingar. Ett nytt vikingamuseum ska öppna i Stockholm och de behöver filmer till utställningen. ”Follow The Vikings roadshow” var också där för att dokumentera svenska nutidsvikingar.

Det var kallt och blåsigt. Vi hann knappt ur bilen innan barnen bad om mer kläder. Vi packade på dem filtar och mantlar och annat som kunde godkännas som ”viking”. Förmiddagen spenderades på en scen till SVTs serie: Två trälar från Estland släpades fram och såldes, under visst tumult och vilt förhandlande, på torget. Vi gestaltade nyfikna åskådare. De två stackars trältjejerna var blåfrusna efter ett par timmar i bara särken.

Senare under dagen filmades vikingar i olika miljöer överallt i byn. Vi fick gå fram och tillbaka med barnen längs bygatan, sitta och nålbinda samt sitta och se sysselsatta ut vid ett bord i utkanten av byn. Till det nya museet i Stockholm filmades ”rörliga porträtt” av olika vikingar, Sol var en av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *