Vikingmarknad

Då var det dags för vikingatiden igen. Denna gången i Trelleborg. Det skulle vara marknad fredag till söndag så vi åkte ner på torsdagen. Men det regnade konstant så vi valde att strunta i att sätta upp tältet och körde hem till Frids föräldrar direkt där vi skulle sova hela helgen.

Det var till att gå upp tidigt på fredag morgon och köra kl 7. Vi skulle nämligen hinna inom affären innan marknaden. Sen skulle vi hinna få upp tältet innan de öppnade kl 10.

Vi hann med en kvarts marginal. Puh.

Alla våra barn är med oss. Vilket är underbart. Dessutom är vänner till både oss och barnen här.

Igår, fredag var det fint väder hela dagen men idag har det regnat nästan hela tiden. Då är det skönt att vi inte sover i tältet. Vi kan istället vara i tältet och äta, leka och spela spel.

Varg och frid smet iväg en stund idag så varg fick köra cross.

Sigrid sov en runda i sjalen även om hon älskar att sova i sin vagn.

Våra goda grannar bjöd oss på pizzabitar som var helt gudomliga. Det var vanlig pizzadeg som de hade saltat på, lite rosmarin och olivolja. Ojojoj, det måste provas hemma. Sååååå gott!

Sen har det även inhandlats lite prylar som sig bör. Saga har fått en pilbåge i för tidig 10 års present och Varg har köpt ett armborst. Detta är dock leksaker. Flisan har spanat in en minksvans. Vi var haft diskussioner angående djurhållning och var päls kommer ifrån. Tog även upp detta med försäljaren av svansen som även är vänner till oss. Det blev en intressant diskussion där vi kom fram till att pälsdjuren som har växt upp i farmar i Finland har förmodligen haft ett betydligt bättre liv än tex hönsen i Sverige som vi får ägg ifrån eller kycklingar i Sverige som folk äter. Nu är ju jag och Frid vegetarianer just pga att vi inte tycker att djurhållningen är schysst mot djuren. Men det är alltid intressant att diskutera och lära sig något nytt.

Önskar er en härlig lördagskväll.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *