Växthus, körsång och Stockhultgårdens tebod

God morgon.

Det är måndag och solen skiner. Sitter ute vid vår magiskt vackra Magnolia och intar mitt morgon kaffe.

Sigrid sover gott i sin vagn.

I helgen blev växthustunneln färdig. Kunde väl aldrig drömma om att det skulle ta 3 hela dagar från morgon till kväll att bygga färdigt det. Det är ju stabilt nu iallafall.

Ska bara gräva ur det lite till och sen är det planering och plantering som gäller. Tomaterna som står i vårt uterum är i desperat behov av omplantering.

Nu får jag gräs från båda våra närmsta grannar så det är helt perfekt. Funderar på att lägga det under jordgubbarna också.

Vi hade huset fullt av kompisar i helgen. Det tycker jag är alldeles fantastiskt. Har alltid velat vara en sån förälder och ha ett sånt hem där barnens kompisar vill vara.

Igår uppträdde flickorna med sin kör i kyrkan. Det påminde mig om när jag var liten och gick i kyrkokör. Så roligt vi hade det och även om jag var väldigt blyg så älskade jag att uppträda. Glädjen att sjunga i kör är enorm och jag har fortsatt att sjunga i perioder. Just nu sjunger jag dock bara för barnen.

Efter uppträdet åkte vi till teboden i Stockhult och firade min mamma. Det var jag med familj och mina två bröder med sina familjer. Mamma fick en fika på teboden av oss när hon fyllde år. Hon fick även en mugg av oss.

Stockhultgårdens tebod ägs av ett danskt par och ligger mitt ute i ingenstans ovanför Markaryd. En gård mitt i skogen, pittoresk och alldeles sagolik. De har även B&B. En liten butik, café och även mat finns. Jag missade alldeles att ta bilder på gården men kolla deras hemsida. Stockhultgardenstebod.se Där finns även menyn. Kan varmt rekommendera varm choklad och deras chokladkaka med vispad grädde. Mums!

Det var väldigt mysigt och jag tror alla uppskattade det.

Idag ska jag se hur mycket jag hinner med trädgården, har ju lite företagande också som ska göras.

Du får ha en härlig måndag!

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *