Ale, vikingmarknad

ÄNTLIGEN var det dags för säsongens första vikingmarknad! Som vi har längtat!

Vi bestämde redan innan vi åkte att vi skulle filma mer spontant. Lägga upp dagens film på Youtube redan på kvällen. Nja… Så blev det inte..

Resan till Ale ovanför Göteborg fick bra. Den tog ju längre tid eftersom vi fick anpassa oss efter Sigrid.

Vädret var allt annat än sympatiskt. Det var helt ok hemma men ju längre norrut vi kom ju kallare blev det.

När vi hade fått reda på vår tältplats var vi tvungna att stuva om all packning till ett släp som skulle köras upp med en fyrhjuling till platsen eftersom det är svårt att köra upp med bil där.

Vi tog beslutet att bara packa ut tält och tälttillbehör då regnet hängde i luften. Vilket visade sig vara fel beslut.

När tältet stod på plats gick Frid ner till bilen igen och packade ut resterande packning på släpet. Det måste ha blivit något missförstånd för det kom aldrig ner någon för att köra upp släpet till oss. Så givetvis öppnade himmelen sig. Med både regn och snö. Om vi hade tagit allt i första lasset så hade vi hunnit få in allt i tältet. Istället fick vi hjälp försent och till råga på allt så tappades både det ena och det andra på vägen upp. Bla en kasse med Sigrids kläder så kläderna låg utspridda. Men många ställde upp och kom springandes med våra saker.

Då var allt vad viking heter i stor fara. Varken jag eller Frid hade någon som helst lust med att fortsätta med vikinglivet efter denna start.

Vi lyckades till slut få in allt i tältet och med snöregnet fallandes kröp vi ner med Sigrid mellan oss. Det var tydligen 5 minus den natten. Men vi höll värmen med två täcken, yllefiltar och yllemössor på.

Där och då beslöt vi oss för att nu ska denna vikingfamilj skaffa husvagn. Våra vikingresor gör vi för rent nöje och som små semestrar. Då ska det inte vara så här. Vi är ju så beroende av vädret och det funkar för oss och de stora barnen men inte med Sigrid. Så nu får vi gå in för viking al’a lyx!

Det känns väldigt roligt och spännande. Håller tummarna för att vi har hittat en husvagn redan till nästa marknad. Då ska alla barnen med! Ska bli sååå mysigt!

Denna säsongen kommer vi hålla nere försäljningen då vi kommer fokusera på att njuta med Sigrid. Om vi känner för att sälja så gör vi det annars sitter vi med hantverk. Vi kommer även hålla i nålbindningskurser på två marknader.

Vi hade ju med oss vikingakläder till Sigrid men inte för vinterklimat. Så hon fick ha vanlig mössa under sin yllemössa och vanlig overall.

Hon sov gott i sin träkärra.

Vi fick elda ordentligt iallafall.

Det kommer som sagt filmer också men pga kylan blev det inget upplagt i helgen. Vi har dock filmat lite, dock inte så mycket som vi brukar.

I det stora hela är vi nöjda med helgen. Men nu behöver jag nog en vecka för att vila upp mig.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *