Utflykt, sol och åter sol

Igår var det träff med öppna förskolan i stan på den stora lekplatsen. Det var på eftermiddagen så vi kunde åka dit med hela familjen. Vi hade inte berättat det för barnen ifall det inte blev av. Vi packade mackor och frukt och sen körde vi till skolan och överraskade barnen.

Men det var i kyligaste laget. Sen var dessutom toaletterna avstängda. Ingen höjdare när man har nödiga barn.

Men barnen lekte och vi fikade så alla var nog ändå nöjda med eftermiddagen.

Just nu sitter jag i trädgården och äter frukost. Ja, jag åt ju innan vi gick till skolan men nu är det så mysigt att sitta ute med en kopp kaffe, filt över benen, blogga och lyssna på alla fåglarna som sjunger i skogen. Det låter som man har hamnat i djungeln. På våren sjunger de som exotiska fåglar och jag är lika fascinerad varje vår. Sigrid ligger och sover gott i vagnen.

Igår fick jag planterat om alla tomaterna, gyllenbären, äggplantan och basilikan. Sen var min kropp/rygg död. Men samtidigt så mår jag så bra av det. Det är terapi att greja med odlingen. Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna köpa ett tunnelväxthus i år. Har blivit så inspirerad av Sara Bäckmo. Nästa projekt är att djupgräva för att kunna börja täckodla. Har redan tingat gräsklipp av grannen.

Jag vill komma igång med min vävning men saknar en vävsked och varp. Ska ju snart på en kurs så jag hoppas på att lära mig massor där.

Åh, så skönt det är med solen i ansiktet. Mitt vikingnamn är ju Sol. Det är ju för att solen är så viktig för mig och jag känner mig så sammankopplad med solen. Jag har ju redan berättat att jag känner kontakt med stjärnorna. Solen är ju också en stjärna. Dessutom livsviktig för oss människor.

Förra sommaren hade vi ju väldigt många soltimmar och det har gjort att jag har klarat av denna vintern mycket bättre än förra. Förra sommaren igen hade vi ju typ inga soltimmar och den vintern var tuff. Då var jag tacksam för att vi åkte till Egypten. Även om det inte var jättevarmt så fick vi sol på oss i en hel vecka. Det var behövligt, så skönt att fylla på alla depåerna.

Jag hoppas på lika många soltimmar denna sommaren som i fjol men mer vatten så vi inte får vattenbrist. Det var inte kul med vattenbrist. Man förstår inte hur pass beroende man är förrän det försvinner eller minskar rejält åtminstone.

Nu ska jag njuta de få minuterna som är kvar innan Sigrid vaknar.

Ha en härlig torsdag.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *