Vinter och fasta

Nu är det en… ja, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den… konstig, jobbig, lång… tid…

Vintern kom och julen med den men nu är det bara vinter.

För mig är det bara en lång väntan till våren. Februari är värst. Sen kommer mars och varje år lurar jag mig själv med att NU kommer våren. Sen går hela mars i vinterns tecken. Men jag måste ändå hålla hoppet vid liv hela mars. Då har jag ju redan släpat mig igenom februari och tänkt åtskilliga gånger att vintern tar aaaaaaaaldrig slut.

I fjol ungefär vid denna tiden fastade jag från FB. Dvs, jag plockade bort fb-appen från telefonen och lovade mig själv att INTE gå ut på fejjan på 40 dagar.

40 dagar kommer från Bibeln och vår vän Jesus som inte åt på 40 dagar. Jösses, jag som håller på att dö om jag inte får mat minst var tredje timme.

Det gick faktiskt jättebra att inte gå ut på FB och det kändes som jag helt plötsligt hade väldigt mycket tid över. Vilket faktiskt är lite skrämmande.

Började fundera på att göra samma sak i år. Men nu ska vi ju konmaria och då följer vi en grupp på fejjan som handlar om detta. Jag följer ju även Karina Ladet och är med i en odlingsgrupp. Så i år känns det inte så lätt att fasta från FB. Men jag tänker minska användningen.

En sak jag inte tänker minska just nu är min och Frids kvällsritual. Varm choklad och en apelsin.

Jag har ju skrivit innan om denna varma choklad som innehåller en massa nyttigheter.

Nu har vi skrivit färdigt vår målbild för konmaria-projektet. Så i helgen ska vi förhoppningsvis börja gå igenom kläder.

Jag går med Frid! /Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *