Hitte-på-mat & halloweenpumpatillverkning

Jag njöt så i somras när jag kunde gå ut i trädgården och plocka en stor del av ingredienserna till vår mat. Nu kan jag inte det längre men jag tycker det är kul att hitta på mat efter vad vi har hemma. Eftersom jag och Frid jobbar hemifrån så brukar det bli ganska många hitte-på-luncher. Som idag, då blev det pasta med en hitte-på-pastasås. Det var aubergine, squash, svamp och tomat. Nerhackat och stekt. Lite salt och peppar, toppat med olivolja och fetaost. Mums vad gott det blev!

Dagen fortsatte i skördetiders tecken. De tre äldsta barnen har fått vars en pumpa av Frids faster och farbror. Idag blev det halloweenpumpatillverkning! Wow, vilket långt ord.. det var ungefär lika långt som tålamodet man måste ha när tre toppade kids ska göra något samtidigt.

Det färdiga resultatet kommer senare.

Vi tog tillvara på pumpaköttet och gjorde pumpasoppa med bullar.

Pumpasoppan blev lite stark och dissades av barnen men som tur var gillade de bullarna. Det var snabbfrallor på bakpulver. Det är bra att det finns. Det här med jäst är bara krångligt. Jag tänker att jag ska baka och köper hem jäst. Det blir inget och jästen får kastas. Sen faller inspirationen på när vi inte har jäst hemma. Som idag. Det skulle dessutom fixas relativt snabbt. De var både snabba, lätta, och goda. Ingen jästid heller! Win-win alltså..

Ha en trevlig torsdagskväll!

Jag går med Frid/ Sol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *